به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا ، ' عبدالرضا شیخ الاسلامی ' روز پنجشنبه در آیین تجلیل از برگزیدگان دوازدهمین مسابقات ملی مهارت كه در سالن 17 شهریور وزارت تعاون ، كار و رفاه اجتماعی برگزار شد ، افزود: در دوره پیش مسابقات جهانی مهارت، جوانان كشورمان رتبه ششم جهانی را بدست آورده بودند .
وی اضافه كرد: در دوره قبل در ظرف كمتر از 2 سال با یك جهش 10 پله ای از رتبه 16 به شش رسیدیم اگر چه در فضای رسانه ای كشور به آن پرداخته نشد .
وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی با بیان اینكه ایران مسیر پیشرفت در رشته های فنی و حرفه ای را به سرعت طی كرده است ، اظهار داشت: در دو دوره پیش نیز جوانان ایرانی با جهش 20 پله ای از رتبه 36 به رتبه 16 جهانی رسیده بودند .
وی ادامه داد: جوانان این مرز و بوم در رشته های گوناگون فنی و حرفه ای ، پا به پای پیشرفت كشور مان در سایر عرصه ها مانند انرژی هسته ای ، نانو تكنولوژی و هوافضا ،توانسته اند جایگاه ارزشمندی در دنیا كسب كنند.
** پرداخت وام بانكی ، تامین زمین و تجهیزات به برگزیدگان مسابقات ملی مهارت
وزیر تعاون ، كار و رفاه اجتماعی در این آیین قول پرداخت تسهیلات ، تامین زمین و تهیه تجهیزات مورد نیاز به برگزیدگان دوازدهمین دوره مسابقات ملی مهارت را داد و گفت : در جهت ایجاد اشتغال و كارآفرینی از هر لحاظ در كنار این برگزیدگان هستیم.
شیخ الاسلامی تصریح كرد كه برگزیدگان دوازدهمین دوره مسابقات ملی مهارت تحت حمایت سیستم بانكی كشور قرار می گیرند و این وزارتخانه درجهت اخذ وام و تامین زمین و تجهیزات برای ایجاد اشتغال و كارآفرینی توسط این برگزیدگان همواره در كنار و حامی آنها خواهد بود .
وی با بیان اینكه توسعه اقتصادی كشور از مسیر آموزش های مهارتی می گذرد ، افزود: داشتن یك سری معلومات برای پیشرفت كفایت نمی كند و با استقرار یك نظام جامع مهارتی در كشور به موازات نظام علمی و دانشگاهی می توان حلقه مفقوده نظام آموزشی كشور را تكمیل كرد .
وی با تاكید بر ضرورت تغییر نگاه و رویكرد جوانان كشور افزود: تحصیل در رشته های نظری و كسب یك مدرك نباید ما را قانع كند بلكه هدف اصلی باید یادگیری فن و مهارتی باشد كه منجر به فعالیت اقتصادی شود .
وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی افزود: دانش آموختگان دانشگاهی كه چون توانایی انجام كار را ندارند ، نمی توانند شغلی بدست آورند، فراوان هستند و بسیارند كسانی كه سود ندارد ولی فعالیت پردرآمدی را پیشه كرده اند .
** مسابقات مهارت باید به مسابقه بین صنایع و بنگاهها تبدیل شود
شیخ الاسلامی در بخش دیگری از سخنانش گفت: مسابقات ملی مهارت اكنون در بین آموزشگاه ها و مجموعه های سازمان فنی و حرفه ای كشور برگزار می شود در حالی كه این مسابقات باید به مسابقه ای بین صنایع و بنگاه های اقتصادی تبدیل شود .
وی اظهار داشت: اكنون صنایع و بنگاهها حداكثر بعنوان حامی مسابقات ملی مهارت نقش ایفا می كنند ، اما این كافی نیست و صنایع بزرگ كشور مانند صنایع خودرو سازی باید در كنار فعالیت اقتصادی ، درگیر فعالیت آموزش فنی و حرفه ای شوند و مهارت آموزان خود را برای شركت در این مسابقات آماده كنند .
در این آیین از 104 برگزیده از استان های سراسر كشور در 26 رشته فنی و حرفه ای تجلیل شد .
اقتصام ** 1579**1572